Alkalisk matlagning


Vill du förbättra hälsan, få en lugnare mage och gå ner i vikt? Testa pH-metoden!

Maten delas in i tre grupper efter pH-värde; basisk, neutral och sur.  Att äta pH-balanserat innebär att du lägger mer basiska och neutrala ingredienser på tallriken och minskar ner på det sura, vilket hjälper kroppen att fungera optimalt. Matsmältningen går smidigare, vilket kan ge en både plattare och lugnare mage. Fler positiva effekter är att immunförsvaret stärks, blodsockret stabiliseras, vi får mer energi och kan dessutom minska i vikt!

Om vi äter grönsaker och annan oraffinerad mat som är rik på bland annat kalcium, magnesium och kalium fylls buffertarna ständigt på. Kroppen behöver inte kämpa så hårt för att hålla blodet i balans, vilket innebär att alla andra kroppsliga funktioner, som immunförsvaret, funkar bättre.

Blodet håller sig väldigt snävt kring pH 7,4 nästan oavsett hur man behandlar kroppen. Eftersom avvikelser är akut livsfarliga tar kroppen alkaliska (basiska) mineraler som kalcium, magnesium, kalium och natrium, från sitt buffertsystem för att hålla blodet i balans. Om vi inte fyller på med mineraler knycker kroppen helt enkelt mineraler från buffertarna. Framför allt från skelettet (kalcium och magnesium) men även från exempelvis musklerna (magnesium).

Follow @tiina_detox
dont hide